esther-rob.reismee.nl

Yunnan, de Tijgerkloof.


We zijn al een tijdje op zoek naar een nieuwe fiets-uitdaging. En die hebben we gevonden. Het wordt een geweldige maar ook zware fietstocht door China. We krijgen te maken met grote hoogte en ijle lucht. We gaan hiervoor trainen als nooit tevoren.


Hieronder de omschrijving van Asian way of life. (fietsreisbureau) Zij zorgen voor een routeboek en het hotel bij aankomst en vertrek.


DOOR DE TIJGERKLOOF CHINA YUNNAN


U fietst door wonderschone valleien, bezoekt toeristische maar mooie steden, fietst naar de Tibetanen op het plateau van Zhongdian en door de wereldberoemde Tijgerkloof.
Een zeer indrukwekkende fietsroute met prachtige vergezichten: dat is de fietsroute in Yunnan.


U fietst op hoogte, tussen de 1300 m en 3800 m. Het stijgen gaat zeer geleidelijk, zodat uw lichaam went aan de hoogteverschillen.
De fietstocht begint in Kunming, de stad van de eeuwige lente op 1900 m hoogte. De stad waar het klimaat altijd mild is. Het is een grote en drukke stad, met veel nieuwbouw, maar er is genoeg te zien. U kunt enkele interessante dagtochtjes maken, met of zonder fiets. U kunt naar een interessante tempel en naar het veel bezochte Stone Forest. U gaat met de bus 300 km naar Dali, een oud en toeristisch stadje. Hier begint de fietstocht verrassend met een boottocht over het meer. U fietst vervolgens de eerste van drie valleien in.


U daalt van 1900 m naar 1300 m. Op de vierde fietsdag rijdt u via een mooie vallei, een indrukwekkende kloof en een lange klim naar Lijiang, een druk en oud stadje binnen. Dit is een plek om enkele dagen te blijven en leuke dagtochtjes te maken. Vervolgens fietst u naar Qiaotou, voor velen, maar gelukkig niet voor u, de uitvalsbasis naar de Tijgerkloof. Op dit punt is de Tijgerkloof erg toeristisch.


U kunt hier een dagtochtje maken de kloof in en de drukte ondergaan, maar een week later gaat u vanaf de andere kant de hele kloof door. Daar ziet u geen toeristen.
Vanuit Qiaotou klimt u naar de hoogvlakte van Zhongdian (door de overheid herdoopt in Shangri-La). Hier wonen Tibetanen. U ziet de boerderijen en landerijen op de vlakte. Zeer fotogeniek. Zhongdian is ook een stad om een paar dagen te blijven en een uitstapje naar een zeer interessant Tibetaans klooster te maken.


Vervolgens komen enkele (ook letterlijke) hoogtepunten van de reis. Een tocht over drie passen, langs de besneeuwde bergtoppen. Een verblijf in Baishuitai, met beroemde kalkrotsen en het geïsoleerde Haba aan de voet van de Snow Mountain. Prachtplekken om het dagelijks leven op de hoogvlakten mee te maken.


Daarna daalt u 23 km naar de Tijgerkloof en fietst u door de kloof. Rondom u rotsen en onder u de kolkende rivier de Yangtze. Halverwege is accommodatie. Geniet vanaf het terras van het verbluffende uitzicht.


Hierna fietst u via Qiaotou terug naar Dali. U ziet het dagelijks leven van China in enkele steden waar geen toeristen komen. In een dagtocht kunt u nog enkele fraaie tempels bezoeken.
In Dali neemt u weer de bus naar Kunming, vanwaar u terugvliegt.
Op deze route zijn de wegen goed. De hellingen zijn gemiddeld 4%. Het (vracht)verkeer op deze route neemt helaas toe door de wegwerkzaamheden rondom de Tijgerkloof.


Reacties

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!